Quiénes somos
Les puertes de Ca’l Xabú abren en 2003
Pero la historia ya vien de muncho antes
Les recetes que lleguen a les nuestres manos tienen tanta o más historia que el pueblu en el que hoy día les elaboramos. ¿Taría tan rico el pote castañes si nuestros antepasaos no lo hubieran fecho cientos de miles de veces? Sabemos muy bien que no.
Poner en valor la tradición a través de la comida ye unu de los pilares de nuestra casa de comides, pero nun ye la única ni muncho menos.
La preservación de la cultura ye ofrecevos un picadillo fechu con ingredientes d’aquí, enseñavos con los nuestros cursos de cocina los secretos detrás de los fogones, organizar conciertos, charles, presentaciones de obres culturales…
¡Y cada día vamos sumando nueves maneres de facelo!
Tradición en cada esquina
Entrar en Ca´l Xabú ye entrar en una cocina asturiana tradicional, tanto pa’l paladar como pa los güeyos. Cada estantería, esquina o mesuca tien un trocín de historia que completen una experiencia gastronómica única (y más que prestosa).
De güeles a madres, de madres a fíos y de Ca’l Xabú a tos y a toes los que pasáis por les nuestres meses.
Bienveníos y bienveníes a la vuestra casa de comides.